Yleinen ilmoitus ja pakolliset tiedot

Vastuullisen elimen nimeäminen

Tämän verkkosivuston tietojenkäsittelystä vastaava taho on:

F.I.D. GmbH
edustaja: Raphael Mahir
Pelkovenstrasse 148
80992 München

Vastuullinen elin päättää yksin tai yhdessä muiden kanssa henkilötietojen (esim. nimet, yhteystiedot tai vastaavat) käsittelyn tarkoituksista ja keinoista.

Tietojenkäsittelyä koskevan suostumuksen peruuttaminen

Jotkin tietojenkäsittelytoiminnot ovat mahdollisia vain nimenomaisella suostumuksellasi. Jo antamasi suostumuksen peruuttaminen on mahdollista milloin tahansa. Peruuttamiseen riittää epävirallinen ilmoitus sähköpostitse. Peruuttamiseen asti suoritetun tietojenkäsittelyn laillisuuteen peruutus ei vaikuta.

Oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle

Rekisteröitynä sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos tietosuojarikkomusta ilmenee. Toimivaltainen valvontaviranomainen tietosuoja-asioissa on sen osavaltion tietosuojavaltuutettu, jossa yrityksemme kotipaikka sijaitsee. Seuraavassa linkissä on luettelo tietosuojavaltuutetuista ja heidän yhteystietonsa: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Sinulla on oikeus saada luovuttaa sinulle tai kolmansille osapuolille tietoja, joita käsittelemme automaattisesti suostumuksesi perusteella tai sopimuksen täyttämiseksi. Tiedot toimitetaan koneluettavassa muodossa. Jos pyydät tietojen suoraa siirtoa toiselle vastuulliselle osapuolelle, se tehdään vain siinä määrin kuin se on teknisesti mahdollista.

Oikeus tiedonsaantiin, oikaisuun, estämiseen ja poistamiseen

Sinulla on sovellettavan lainsäädännön puitteissa oikeus saada milloin tahansa vapaasti tietoja tallennetuista henkilötiedoistasi, tietojen alkuperästä, vastaanottajista ja tietojenkäsittelyn tarkoituksesta sekä tarvittaessa oikeus näiden tietojen korjaamiseen, estämiseen tai poistamiseen. Voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa painatuksessa lueteltujen yhteystietovaihtoehtojen kautta, jos sinulla on kysyttävää henkilötiedoista.

SSL- tai TLS-salaus

Turvallisuussyistä ja suojellaksemme luottamuksellisen sisällön siirtoa, jonka lähetät meille sivuston ylläpitäjänä, verkkosivustomme käyttää SSL- tai TLS-salausta. Tämä tarkoittaa, että kolmannet osapuolet eivät voi lukea tämän verkkosivuston kautta lähettämiäsi tietoja. Tunnistat salatun yhteyden selaimesi osoiteriviltä “https://” ja selaimen rivillä olevasta lukkosymbolista.

Palvelimen lokitiedostot

Verkkosivuston tarjoaja kerää ja tallentaa automaattisesti palvelimen lokitiedostoihin tietoja, jotka selaimesi automaattisesti lähettää meille. Nämä ovat:

Selaimen tyyppi ja versio
Käytetty käyttöjärjestelmä
Viittauksen URL-osoite
Käyttäjän tietokoneen isäntäkoneen nimi
Palvelinpyynnön aika
IP-osoite
Näitä tietoja ei yhdistetä muihin tietolähteisiin. Tietojenkäsittelyn perusteena on Art. 6 (1) lit. b DSGVO, joka sallii tietojen käsittelyn sopimuksen täyttämiseksi tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi.

Tiedonsiirto tavaroiden osto- ja lähetyssopimuksen tekemisen yhteydessä.

Henkilötietoja välitetään kolmansille osapuolille vain, jos se on tarpeen sopimuksen käsittelyä varten. Kolmannet osapuolet voivat olla esimerkiksi maksupalvelujen tarjoajia tai logistiikkayrityksiä. Tietoja ei siirretä edelleen tai vain, jos olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi.

Tietojenkäsittelyn perusteena on DSGVO:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, joka sallii tietojen käsittelyn sopimuksen tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi.

Yhteydenottolomake

Yhteydenottolomakkeella lähetetyt tiedot, mukaan lukien yhteystietosi, tallennetaan, jotta kyselysi voidaan käsitellä tai jotta voimme vastata jatkokysymyksiin. Näitä tietoja ei luovuteta eteenpäin ilman suostumustasi.

Yhteydenottolomakkeella annettuja tietoja käsitellään yksinomaan suostumuksesi perusteella (DSGVO 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Peruuttamiseen riittää epävirallinen ilmoitus sähköpostitse. Peruutus ei vaikuta ennen peruuttamista suoritettujen tietojenkäsittelytoimien laillisuuteen.

Yhteydenottolomakkeella lähetetyt tiedot pysyvät meillä, kunnes pyydät meitä poistamaan ne, peruutat suostumuksesi niiden tallentamiseen tai kunnes tietojen tallentamiselle ei ole enää tarvetta. Pakolliset oikeudelliset säännökset – erityisesti säilytysajat – eivät vaikuta niihin.

Evästeet

Sivustomme käyttää evästeitä. Nämä ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka verkkoselaimesi tallentaa päätelaitteellesi. Evästeet auttavat meitä tekemään tarjouksestamme käyttäjäystävällisemmän, tehokkaamman ja turvallisemman.

Jotkin evästeet ovat “istuntoevästeitä”. Tällaiset evästeet poistetaan itsestään selainistunnon päätyttyä. Toiset evästeet sen sijaan pysyvät päätelaitteellasi, kunnes poistat ne itse. Tällaiset evästeet auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat verkkosivustollemme.

Nykyaikaisella verkkoselaimella voit valvoa, rajoittaa tai estää evästeiden asettamisen. Monet verkkoselaimet voidaan määrittää poistamaan evästeet automaattisesti, kun suljet ohjelman. Evästeiden poistaminen käytöstä voi johtaa verkkosivustomme rajoitettuun toimivuuteen.

Evästeiden asettaminen, jotka ovat välttämättömiä sähköisten viestintäprosessien toteuttamiseksi tai tiettyjen haluamiesi toimintojen (esim. ostoskorin) tarjoamiseksi, perustuu art. 6 (1) lit. f DSGVO. Tämän verkkosivuston ylläpitäjänä meillä on oikeutettu etu evästeiden tallentamiseen, jotta voimme tarjota palveluitamme teknisesti virheettömästi ja sujuvasti. Jos muita evästeitä asetetaan (esim. analyysitoimintoja varten), niitä käsitellään erikseen tässä tietosuojakäytännössä.

Matomo (entinen Piwik)

Verkkosivustollamme käytetään Matomon web-analyysipalvelua. Matomo on avoimen lähdekoodin ratkaisu.

Matomo käyttää “evästeitä”. Nämä ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selaimesi tallentaa päätelaitteellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käytön analysoinnin. Evästeiden avulla tuotetut tiedot verkkosivustomme käytöstä tallennetaan palvelimellemme. Ennen tallennusta IP-osoitteesi anonymisoidaan.

Matomon evästeet pysyvät päätelaitteessasi, kunnes poistat ne.

Matomo-evästeiden asettaminen perustuu Art. 6 (1) lit. f DSGVO. Tämän verkkosivuston ylläpitäjänä meillä on oikeutettu etu käyttäjien käyttäytymisen anonymisoituun analyysiin, jotta voimme optimoida sekä verkkosivustoamme että tarvittaessa mainontaa.

Matomo-evästeeseen tallennettuja tietoja tämän verkkosivuston käytöstä ei luovuteta. Verkkoselaimesi voi estää evästeiden asettamisen. Joitakin verkkosivustomme toimintoja voidaan kuitenkin rajoittaa tämän seurauksena.

Voit poistaa tietojesi tallennuksen ja käytön käytöstä täällä. Selaimesi asettaa opt-out-evästeen, joka estää Matomon käyttötietojen tallentamisen. Jos poistat evästeesi, myös Matomon opt-out-eväste poistetaan. Kun vierailet verkkosivustollamme uudelleen, opt-out-eväste, joka estää tietojesi tallentamisen ja käytön, on asetettava uudelleen.

Google Analytics

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analytics -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) tarjoama palvelu analysoi käyttäjien verkkosivujen käyttöä. Palvelu käyttää “evästeitä” – tekstitiedostoja, jotka tallennetaan päätelaitteeseesi. Evästeiden keräämät tiedot lähetetään yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sinne.

Tällä verkkosivustolla käytetään IP-anonymisointia. Käyttäjän IP-osoite lyhennetään EU:n jäsenvaltioissa ja Euroopan talousalueella. Tämä lyhentäminen poistaa IP-osoitteesi henkilökohtaisen viittauksen. Osana tilaustietosopimusta, jonka verkkosivuston ylläpitäjät ovat tehneet Google Inc:n kanssa, Google Inc. käyttää kerättyjä tietoja luodakseen arvioinnin verkkosivuston käytöstä ja verkkosivuston toiminnasta sekä tarjotakseen internetin käyttöön liittyviä palveluja.

Voit estää evästeen tallentumisen laitteellesi tekemällä selaimessasi asianmukaiset asetukset. Ei ole taattu, että voit käyttää kaikkia tämän verkkosivuston ominaisuuksia rajoituksetta, jos selaimesi ei salli evästeitä.

Lisäksi voit käyttää selaimen lisäosaa estämään evästeiden keräämien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) lähettämisen Google Inc:lle ja sen käytön. Seuraavasta linkistä pääset vastaavaan lisäosaan: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Täältä löydät lisätietoja Google Inc:n tietojen käytöstä: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

PayPal

Verkkosivustomme mahdollistaa maksamisen PayPalin kautta. Maksupalvelun tarjoaja on PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg.

Kun maksat PayPalilla, syöttämäsi maksutiedot siirretään PayPalille.

Tietojesi siirto PayPalille perustuu Art. 6 para. 1 lit. a DSGVO (suostumus) ja Art. 6 para. 1 lit. b DSGVO (käsittely sopimuksen täyttämiseksi). Jo antamasi suostumuksen peruuttaminen on mahdollista milloin tahansa. Aiemmat tietojenkäsittelytoimet pysyvät voimassa, jos suostumus peruutetaan.

Klarna

Verkkosivustomme mahdollistaa maksamisen Klarnan kautta. Maksupalvelun tarjoaja on Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Tukholma, Ruotsi.

Kun maksat Klarnalla (Klarna-kassaratkaisu), Klarna kerää sinulta erilaisia henkilötietoja. Lisätietoja on Klarnan tietosuojakäytännössä osoitteessa: https://www.klarna.com/de/datenschutz/

Klarna käyttää evästeitä optimoidakseen Klarna-kassaratkaisun. Tämä optimointi muodostaa oikeutetun edun art. 6 (1) lit. f DSGVO:n mukaisesti. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka verkkoselaimesi tallentaa päätelaitteeseesi. Klarnan evästeet pysyvät päätelaitteessasi, kunnes poistat ne. Lisätietoja Klarnan evästeiden käytöstä on osoitteessa: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/policy/cookie/de_de/checkout.pdf.

Tietojesi siirto Klarnalle perustuu art. 6 para. 1 lit. a DSGVO (suostumus) ja Art. 6 para. 1 lit. b DSGVO (käsittely sopimuksen täyttämiseksi). Jo antamasi suostumuksen peruuttaminen on mahdollista milloin tahansa. Aikaisemmat tietojenkäsittelytoimet pysyvät voimassa, jos suostumus peruutetaan.

Välitön pankkisiirto

Verkkosivustomme mahdollistaa maksamisen “Sofortüberweisung” -periaatteella. Maksupalvelun tarjoaja on Sofort GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 München.

Sofortüberweisung-menettelyn avulla saamme Sofort GmbH:lta reaaliaikaisen maksuvahvistuksen ja voimme välittömästi aloittaa velvoitteidemme täyttämisen.

Kun maksat Sofortüberweisung-maksulla, PIN-koodisi ja TAN-koodisi välitetään Sofort GmbH:lle. Maksupalveluntarjoaja kirjautuu tämän jälkeen verkkopankkitilillesi, tarkistaa automaattisesti tilisi saldon ja suorittaa siirron. Tämän jälkeen saat välittömästi vahvistuksen tapahtumasta. Myös liikevaihtosi, tilinylitysmahdollisuutesi luottoraja sekä muiden tilien olemassaolo ja niiden saldot tarkistetaan automaattisesti kirjautumisen jälkeen.

PIN-koodin ja TAN-koodin lisäksi Sofort GmbH:lle lähetetään myös maksutiedot ja henkilötiedot. Henkilötietojasi ovat etu- ja sukunimi, osoite, puhelinnumero(t), sähköpostiosoite, IP-osoite ja tarvittaessa muita maksujen käsittelyssä tarvittavia tietoja. Tietojen siirto on tarpeen henkilöllisyytesi kiistattoman toteamisen ja petosyritysten estämisen vuoksi.

Tietojesi lähettäminen Sofort GmbH:lle perustuu Art. 6 para. 1 lit. a DSGVO (suostumus) ja Art. 6 para. 1 lit. b DSGVO (käsittely sopimuksen täyttämiseksi). Jo antamasi suostumuksen peruuttaminen on mahdollista milloin tahansa. Aiemmat tietojenkäsittelytoimet pysyvät voimassa, jos suostumus peruutetaan. Yksityiskohtaiset tiedot Sofortüberweisung-maksusta löytyvät osoitteista: https://www.sofort.de/datenschutz.html ja https://www.klarna.com/sofort/.

Twitter Plugin

Verkkosivustomme käyttää Twitter-palvelun toimintoja. Palveluntarjoaja on Twitter Inc, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, Yhdysvallat.

Kun käytät Twitteriä ja “Re-Tweet”-toimintoa, vierailemasi verkkosivustot linkitetään Twitter-tiliisi ja julkaistaan Twitter-syötteessäsi. Tässä prosessissa tietoja välitetään Twitteriin. Meillä ei ole tietoa siirrettyjen tietojen sisällöstä tai siitä, miten Twitter käyttää näitä tietoja. Yksityiskohtaiset tiedot löytyvät Twitterin tietosuojakäytännöstä: https://twitter.com/privacy.

Voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi Twitterissä: https://twitter.com/account/settings.

Asiakastietojen säilytyksen kesto

Jos sinusta tulee asiakkaamme, sovelletaan seuraavaa: Sopimussuhteen päättymisen jälkeen säilytämme tähän sopimussuhteeseen liittyvät tiedot lakisääteisten säilytysvelvoitteiden ajan ja poistamme ne niiden päättymisen jälkeen. Poikkeuksena ovat antamasi henkilötiedot, jotka tallennamme tietokantaan ja joita käytämme, jotta voimme tehdä sinulle uusia tilauksia meiltä, kunnes sinä tai me emme ole enää kiinnostuneita tulevasta liikesuhteesta. Ilmoitat meille, jos et ole enää kiinnostunut tulevasta liikesuhteesta kanssamme.